Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Αλ. Τσίπρας από τη Λέσβο: Go back, τρόικα!





Ο δημοκρατικός λαός της Λέσβου "ψήφισε" χθες, και "ψήφισε" ΣΥΡΙΖΑ. Με τον Αλέξη Τσίπρα να καλεί τους πολίτες να αναφωνήσουν σε Μέρκελ, Σόιμπλε: "go back". Το σύνθημα, δηλαδή, που οι γονείς τους είχαν πει στους Άγγλους, όταν εκείνοι είχαν επιχειρήσει να αποβιβαστούν στο νησί, τον Δεκέμβριο του 1944


Και όπως και τότε είχε αποτέλεσμα, έτσι και τώρα μπορεί να αποδειχθεί το ίδιο αποτελεσματικό, αρκεί όμως -όπως τόνισε- "ο λαός να είναι ενωμένος και αποφασισμένος". Δεν πέρασε απαρατήρητο εξάλλου το γεγονός ότι η αποστροφή που χειροκροτήθηκε περισσότερο ήταν όταν αναφέρθηκε, εκεί από το νησί της Λέσβου, στην ανάγκη ενότητας της Αριστεράς.

Όμως, ο λαός πρέπει να αποδειχθεί και διορατικός, υπαινίχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στα κόμματα που έχουν φορέσει τη μάσκα του νέου, απέναντι σε υποψήφιους δημάρχους κ.ά., που όμως θα πανηγυρίσουν το βράδυ των εκλογών -αν νικήσουν- μαζί με τους πρωτεργάτες του Μνημονίου. Ταυτόχρονα, ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και αν δεν είναι εντελώς πεπεισμένοι από την αξιωματική αντιπολίτευση, πόσο μάλλον που η κυβέρνηση κρατά τη "χαριστική βολή", το νέο Μνημόνιο δηλαδή, για μετά τις εκλογές. Ας σημειωθεί ότι τρεις φορές στην ομιλία του αναφέρθηκε στο κυνήγι της εφορίας κατά των μικρομεσαίων.

Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο ως το "νέο πογκρόμ κατά της ελληνικής κοινωνίας", ενώ προέβλεψε σοβαρούς τριγμούς από την επομένη των εκλογών σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, στα δύο κόμματα που έχουν αναρτήσει την πινακίδα, "κατεδαφιστέον", όπως είπε/ Ειδικότερα δε, για τον Ευάγγ. Βενιζέλο συμπέρανε πως διαμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ "σε μύκητα των Μνημονίων, κρυμμένο στις ρίζες μιας εκ γενετής ξερής Ελιάς".


"Φυγομαχεί ο κ. Σαμαράς"
Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρήκε την ευκαιρία να πλήξει τον πρωθυπουργό για τη φυγομαχία του, από την πρόσκληση που του απηύθυνε για συμμετοχή σε debate. "Όπου θέλει, με όποιους δημοσιογράφους θέλει", πλην όμως "εκείνος με παρέπεμψε στον... κ. Γιούνκερ. Τι φοβάται και δεν έρχεται στον διάλογο; Γιατι φυγομαχεί;" αναρωτήθηκε, προβλέποντας όμως ότι στο τέλος, και "όσο και αν δειλιάζει, την απάντηση δεν θα την δώσω εγώ, θα την δώσει ο λαός και θα είναι απάντηση νίκης".


Τα επικίνδυνα παιχνίδια Σαμαρά με τη Χρυσή Αυγή
Εν αναμονή εξάλλου της απόφασης του Αρείου Πάγου για τη Χρυσή Αυγή, στηλίτευσε τα "επικίνδυνα" παιχνίδια του Μεγάρου Μαξίμου με τους νεοναζί. Αυτούς δηλαδή τους οποίους "ο κύριος Σαμαράς χρησιμοποιεί ως μπαλαντέρ στο παιγνίδι υποταγής του ελληνικού λαού. Από τη μια τους καταγγέλλει κι από την άλλη τους χαϊδεύει. Από τη μια η Δικαιοσύνη τους καταδιώκει κι από την άλλη ο ίδιος υιοθετεί την ατζέντα τους. Από τη μια ερωτοτροπεί μαζί τους, με προξενητή τον Μπαλτάκο, κι απ' την άλλη ερωτοτροπεί με την ιδέα να τους θέσει λίγες μέρες πριν τις εκλογές εκτός νόμου, όχι από δημοκρατική ανιδιοτέλεια, αλλά από κομματική και εκλογική ιδιοτέλεια. Γιατί αν είχε την ελάχιστη δημοκρατική ευαισθησία, δεν θα είχε τον Μπαλτάκο στενό φίλο και συνεργάτη του. Δεν θα του ανέθετε την πιο λεπτή αποστολή στην κυβέρνηση", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημείο αυτό όμως άσκησε σφοδρή κριτική και κατά των ακροδεξιών με αντισημιτικές απόψεις που έχουν βρει στέγη στην κυβέρνηση, λέγοντας: "Όπως δεν θα εμπιστευόταν (σ.σ.: ο πρωθυπουργός) την υγεία και τη ζωή των Ελλήνων στον γνωστό ακροδεξιό διαφημιστή βιβλίων αντισημιτισμού και μισαλλοδοξίας. Όπως, δεν θα τοποθετούσε στο δεξιό ψηφοδέλτιο του Δήμου Αθήνας τον γνωστό και μη εξαιρετέο Θανάση Πλεύρη, με αποτέλεσμα να εξεγερθεί η εβραϊκή κοινότητα. Και κυρίως δεν θα μετέτρεπε το Μαξίμου σε φωλιά ακροδεξιών".

Καθώς όμως μιλούσε από το ακριτικό Αιγαίο, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης έστειλε αποφασιστικό μήνυμα, ότι "δεν παραχωρείται ούτε σπιθαμή γης", δηλώνοντας ταυτόχρονα υπέρ της διατήρησης του status quo αλλά και αντίθετος σε κάθε μορφής εθνικισμούς.

"Δεν είμαστε όλοι ίδιοι", έκλεισε την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στις υποψηφιότητες της Αγλαϊας Κυρίτση, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, και του Στρατή Γεωργούλα, στον δήμο του νησιού, οι οποίοι και ανέβηκαν στο βήμα μαζί του, μαζί και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιάννης Μπουρνούς -ντόπιος, σημειωτέον- και Αλεξάνδρα Χριστακάκη.

* Αύριο, Κυριακή, ο Αλ. Τσίπρας θα μιλήσει στην Κοζάνη και την κεντρική πλατεία της πόλης, στις 7.30 το βράδυ.
πηγή:avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...