Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΑΣ ! Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΑΣ …!

Πάντα για αυτές τις προσωπικότητες , σαν αυτή του δικού μας του μπάρμπα Βασίλη , διερωτάται κανείς , έφυγε ? μας άφησε ? μα πως γίνεται ? πως μπορούμε να το πούμε αυτό ? Δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε αυτό !
Δεν το αποδεχόμαστε γιατί οι αγώνες του , το ήθος του η αδιαπραγμάτευτη ιδεολογία του , είναι και θα είναι πάντα εδώ μέσα στο μυαλό και τις καρδιές όλων μας να μας μαθαίνει , να μας πεισμώνει , να μας ενώνει , ώστε να συνεχίσουμε τον αταλάντευτο αγώνα για ελευθερία ,για δημοκρατία ,για ισονομία , για δικαιοσύνη , για λαϊκή κυριαρχία ,έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιδεολογία και το ήθος του δικού μας μπάρμπα Βασίλη !

Αν κάποιος θα ήθελε να μάθει για τους αγώνες του Βασίλη Παπανίκου θα τους συναντούσε από τα νεανικά του χρόνια μέχρι και τώρα.
Μέσα από το ΕΑΜ νέων ,οργανώνεται στην ΟΚΝΕ όπου μάχεται τον Γερμανικό φασισμό.
Μετέπειτα μέσα από την ΕΠΟΝ και τον ΕΛΑΣ Ο αγώνας του θα συνεχιστεί …
Στην περίοδο του εμφυλίου , ο Βασίλης Παπανίκος θα διωχθεί και τελικά στις 23 Οκτωβρίου του 1949 θα καταδικαστεί σε θάνατο, ποινή που θα μετατραπεί σε ισόβια και θα παραμείνει στις φυλακές μέχρι το Γενάρη του 1956.
Την μαύρη περίοδος της χούντας των συνταγματαρχών , υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του όπου τελικά οι εκτελεστές του αρνούνται να το πραγματοποιήσουν

Ο σύντροφος Βασίλης Παπανίκος ακόμα και μέχρι πρότινος θα συνεχίσει τον ανιδιοτελή του αγώνα στις συγκεντρώσεις και στις πορείες της πλατείας Συντάγματος .
Σύντροφε … ! δεν μας άφησες , δεν έφυγες !
Τόσο στην οικογένεια σου όσο και σε μας τους συντρόφους σου, ο αδιαπραγμάτευτος ανιδιοτελής αγώνας σου θα μείνει βαθιά ριζωμένος στο μυαλό και τις καρδιές όλων μας, πηγή έμπνευσης αλλά και εφαλτήριο για νέους αγώνες!
                                                                                                   Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ
                                                                                                ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...