Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ο Λ. Γρηγοράκος απέσυρε τη ρατσιστική διάταξη για τους μετανάστες

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος απέσυρε την επίμαχη διάταξη που προέβλεπε απέλαση μεταναστών σε περίπτωση που είχαν προβεί σε ψευδή καταγγελία για ρατσιστική βία από όργανα της τάξης. Σημειώνεται ότι ο κ. Γρηγοράκος είχε αποσύρει και χθες τη ρύθμιση, καθώς είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ, ενώ λίγο αργότερα την επανακατέθεσε βελτιωμένη. Ωστόσο, οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σήμερα ανακοίνωσε τελικά ότι την αποσύρει.

Αιτιολογώντας την απόφασή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και τη λάθος εντύπωση που δόθηκε ως προς τη σκοπιμότητα της ρύθμισης. «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να αποτρέψουμε καταγγελίες για ρατσιστική βία για αυτό και την αποσύρουμε» συμπλήρωσε ο κ. Γρηγοράκος.


Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη διάταξη εισήχθη το βράδυ της Τρίτης στο νομοσχέδιο, που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Το πρωί της Τετάρτης ο Λ. Γρηγοράκος την απέσυρε, λίγες ώρες αργότερα την επανέφερε με άλλη διατύπωση και τελικά αποσύρθηκε σήμερα το πρωί.

«Η χώρα χρειάζεται μια νέα μεταναστευτική πολιτική, ριζικά διαφορετική από αυτήν που προωθεί η κυβέρνηση. Μια πολιτική με γνώμονα την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή, που να σέβεται και να αξιοποιεί τις ευρωπαϊκές και κοινοτικές συμβάσεις, καθώς οι μικτές μεταναστευτικές ροές δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, αλλά ευρωπαϊκό και διεθνές ζήτημα, που απαιτεί συνολικές λύσεις και συνέργειες, αντί για ιδεοληψίες και αυταρχισμό» αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...