Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Επίσκεψη στο Αττικό Νοσοκομείο του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Σπύρου Τζόκα



 Ο υποψήφιος αντιπερειάρχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας, μαζί με τους υποψηφίους Δημάρχους Χαϊδαρίου Θοδωρή Σπηλιόπουλο, Περιστερίου Φώτη Κουγιουμτζή, Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Γεωργιαννάκη και Πετρούπολης Νίκο Σακούτη και μέλη των δημοτικών παρατάξεων, επισκέφτηκαν το Αττικό Νοσοκομείο, καθώς και το Νοσοκομείο "Αγία Βαρβάρα".
Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο Σπύρος Τζόκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το κλείσιμο των μονάδων υγείας του ΕΟΠΠΥ και η εκχώρηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον ιδιωτικό κερδοσκοπικό τομέα, αποτελεί συνειδητή κυβερνητική επιλογή με εγκληματικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών και την υπερφόρτωση των νοσοκομείων.

Η εγκληματική και ανάλγητη αυτή πολιτική έχει πλήξει ιδιαίτερα την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας, όπου αντί να υπάρξουν πολιτικές υγείας που αναβαθμίζουν τους ταλαιπωρημένους πολίτες της, υποβαθμίζονται και οι δομές που υπάρχουν.

Το ουσιαστικό κλείσιμο του Λοιμωδών με σκοπό την παράδοση του στα ιδιωτικά συμφέροντα επιβαρύνει δραματικά το μοναδικό νοσοκομείο πλέον της περιοχής, το Αττικό, το οποίο φαίνεται να λειτουργεί με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του. 

Συγκεκριμένα η μείωση της κρατικής δαπάνης κατά 40% περίπου οδηγεί στην έλλειψη προσωπικού και στην υπολειτουργία των μονάδων. Η εντατική παίδων παραμένει κλειστή, η πτέρυγα των νεογνών υπολειτουργεί, η ουρολογική δεν έχει ανοίξει ποτέ, από τα 16 χειρουργεία λειτουργούν τα μισά, το νοσηλευτικό προσωπικό υπολείπεται των αναγκών, ενώ μαγνητικός δεν υπάρχει και από τους τρεις αξονικούς λειτουργεί ο ένας.

Στη δραματική αυτή κατάσταση τόσο η υγεία των ασθενών, όσο και η ασφάλεια του προσωπικού είναι επισφαλή. Και όμως στις εφημερίες το νοσοκομείο αυτό υπερβαίνει τις 1000 προσελεύσεις και χρησιμοποιούνται 80 με 100 ράντζα. 

Η αντίσταση σε αυτές τις πολιτικές περνάει μέσα από τους κοινούς αγώνες των υγειονομικών και των πολιτών για να τις ανατρέψουν άμεσα. Και η περιφέρεια Αττικής έχει χρέος να συνταχθεί στον κοινό αγώνα. Η «Δύναμη ζωής» αυτό υπόσχεται: ότι θα συνταχθεί στον αγώνα για να παραμείνει η υγεία δημόσια και δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...